Благодаря за изчерпателния отговор. :)
Наблягам на този "1 месец" , защото има и случаи при които и други колеги подписали такъв договор и напускат с едномесечно предизвестие, или пак колеги които са останали на работа , без подписване на нов договор или допълнително споразумение ,въпреки че титулярът се е завърнал. 
В такъв случай ако договорът се прекрати без предизвестие дължа неустойка в размер на 1 или 3 заплати?
Тъй като в договора не е посочена крайна дата до която заемам позицията, а е подчертано че е валиден до завръщането на титуляра - което може да се случи всеки момент или пак титулярът въобще да не продължи трудовите си взаимоотношения с компанията - възможно ли е напускане с 30 дневно предизвестие?
Здравейте.
Бих искала малко информация относно прекратяване на срочен договор, сключен на основание чл. 68, ал.1, т.3 във връзка с чл.71, ал.2. Изпитателният срок от 6 месеца е минал, работя в компанията 1 година и 8 месеца. В договора не е посочено изрично че дължа предизвестие при напукане, само е уточнено че след изпитателния срок договорът  става срочен до завръщането на титуляра.
Може ли такъв  договор да се прекрати без предизвестие по чл. 325, или дължа такова?  И ако има предизвестие, при неспазване на неговия срок и напускане преди посочената дата в него,  каква неустойка дължа?
Благодаря.